Firma Oakley bola založená Jamesom Jannardom v roku 1975. Názov Oakley bol odvodený od Jamesovho domáceho miláčika, anglického setra menom Oakley Anne.

V prvých rokoch sa firma špecializovala na výrobu množstva doplnkov na motocross, medzi ktoré patrili aj ochranné okuliare. Medzi jej prevratné produkty patrili držadlá na riadidlá motocyklov. Boli ergonomické, dobre sa dali uchopiť a boli vyrobené z nového materiálu Unobtainium.

History of Brands: Oakley

Firmu preslávili najmä okuliare. Práve na tie sa začala firma zameriavať po úspešnom vydaní modelu slnečných okuliarov O-Frame v roku 1980. Rastúca prestíž, kvalita a technická inovácia produktov sa pretavila v roku 1983 do vydania prvých snowboardových okuliarov.

Medzi portfólio firmy Oakley patria slnečné okuliare, snowboardové, lyžiarske, cyklistické a okuliare určené na množstvo ďalších športov. Nie sú to však len celé produkty, ale aj čiastkové doplnky ako rámy, šošovky, ochranné sklá.

History of Brands: Oakley

Značka je známa svojou kvalitou, technickými inováciami, viac ako 600 patentmi a produktmi pre bežných spotrebiteľov, ale aj vrcholových športovcov, olympijské teamy, armádu a všetkých, čo hľadajú spoľahlivosť v tých najnáročnejších podmienkach.

Či sa už jedná o aktivity v zime, alebo lete. K dispozícii sú snowboardovo/lyžiarske okuliare s najnovšími technológiami a vo viacerých tvarových prevedeniach, prilby patriace k tým najľahším na trhu, slnečné okuliare na dennodenné aktivity, ale aj šport.

History of Brands: Oakley

Značka Oakley neustále inovuje svoje produkty a prichádza s novými technológiami, ktoré zlepšujú vlastnosti produktov a patrí k jednotke na trhu.

K vycibrenej technike sa pridáva štýlový dizajn a kvalitné materiály. Práve táto kombinácia robí značku tak obľúbenou.

History of Brands: Oakley

Okuliare a ďalšie produkty značky Oakley sú určené širokým masám ľudí bez rozdielu veku a pohlavia. Aj v športovom e-shope Sportby si vyberiete z množstva produktov. Nesmú chýbať ani doplnky ako vaky, čiapky, obuv a oblečenie.