V obchodoch nájdete veľa druhov detských bicyklov, vybrať ten najvhodnejší pre vášho drobca však nie je jednoduché. Neviete ako na to? Nevadí, poradíme vám.

Niektoré deti môžu byť na svoj vek nižšie alebo vyššie. Pri výbere detského bicykla je potrebné riadiť sa predovšetkým výškou vášho dieťaťa.

Dieťa na bicykli nemôže byť natiahnuté, malo by mať správne držanie tela a vystretú chrbticu. Dôležité je, aby dosiahlo nohami na zem. Každý výrobca ponúka iný typ bicykla a inú geometriu rámu.

Detský bicykel

Váha bicykla

Pri výbere bicykla by ste mali brať ohľad aj na to, z akého materiálu je vyrobený rám. Najpoužívanejšie materiály sú hliník a oceľ, rozdiel medzi nimi je v hmotnosti, pevnosti aj životnosti. Pre deti je vhodnejší hliníkový rám, pretože je ľahší a vaše dieťa bude môcť s bicyklom lepšie manipulovať.

ktm kid

Bezpečnosť

Najdôležitejším atribútom je bezpečnosť vašej ratolesti. Preto neodporúčame snažiť sa pri kúpe ušetriť a kupovať bicykel neznámej značky. Najlepšie, ak kúpite bicykel od overeného výrobcu, ktorý bicykle podrobuje podrobným testom bezpečnosti a zaručuje sa za jeho vysokú kvalitu. Okrem toho, v prípade potreby náhradných dielov, tieto zoženiete oveľa jednoduchšie.

Detský bicykel 20

Dizajn a farba

To, ako bicykel vyzerá, je dôležité predovšetkým pre dieťa. Ak sa mu jeho nový spoločník nebude páčiť, nebude sa na ňom ani rado voziť. Preto by ste spravili najlepšie, keby ste ho zobrali so sebou, aby si samo vybralo, aká farba a model sa mu páči.

Specialized hotrock 24

Na SportBy nájdete ponuku detských bicyklov od značiek Specialized, Cube, KTMDema. Ak by ste potrebovali v niečom poradiť ozvite sa. Sme na chate, instafacebooku, alebo zavolajte budeme sa tešiť.