Legendárna značka Burton je pojmom vo svete snowboardingu a neoddeliteľnou súčasťou histórie boardridingu. Firmu špecializujúcu sa na výrobu snowboardov, snowboardových viazaní, topánok, doplnkov a oblečenia založil v roku 1977 Jake Burton Carpenter.

Práve Jack, inšpirovaný Poppenovým Snufferom (predchodca snowboardu) vyrobil prvý snowboard tejto značky v garáži. Začiatky boli ťažké, keďže zimné strediská nechceli akceptovať jazdcov na doskách.

Neskôr, aj vďaka zásluhe Jakea Burtona, sa snowboarding rozšíril do viacerých amerických stredísk a následne do celého sveta. Burton je svetovým pojmom a je niečo ako synonymum slova snowboarding.

Od vznik udáva trendy a prináša technické vylepšenia do zimného doskového športu prostredníctvom kvalitných a inovatívnych produktov. Firma sa zaslúžila o prienik do sveta zimných športov a neustále spoluurčuje trendy v snowboardingu.

sportby-burton

O prienik na americký trh sa dá hovoriť v roku 1983. Vlajkový obchod spoločnosti je v meste Burlington, štát Vermont, USA. Následne v roku 1985 preniká Burton aj do Európy, keď zakladá svoju európsku divíziu v rakúskom meste Innsbruck.

Firma sa naďalej rozrastala a pribúdali ďalšie jej súčasti. Sesterská firma Anon sa zameriava na výrobu slnečných a snowboardových okuliarov, prilieb. Štýlová sestra Burtonu značka Analog je zameraná hlavne na náročnejších a core jazdcov.

Burton ponúka kvalitné snowboardy rôznych typov a prevedení pre mužov, ženy a deti. Viazania patria k tým najlepším a najspoľahlivejším na trhu s veľkým množstvom výberu.

sportby-burton

Snowboardové topánky tejto firmy už dlhodobo ponúkajú rôzne technické vylepšenia a patria k tým najpredávanejším na trhu. Samozrejmosťou je veľké množstvo oblečenia určeného pre všetky vekové kategórie a štýly. Nesmie chýbať termo oblečenie, rukavice, čiapky a viacero doplnkov.

Burton však nie je len o zime a snowboardingu. Štýlovo a kvalitne sa do tejto značky oblečiete aj v lete, na jar a jeseň. Prechodné bundy, tričká, batohy, rifle, krátke gate, mikiny, šiltovky a samozrejme mnoho ďalšieho. Produkty značiek Burton, Analog a aj Anon nájdete v e-shope Sportby.sk tak skontroluj web určite ti niečo padne do oka.