Svetoznáma značka štýlovej a kvalitnej obuvi Converse vznikla v roku 1908 v americkom meste Malden. Zakladateľom bol Marquis Mills Converse, ktorý pred tým ako si založil vlastnú firmu Converse pracoval v obuvníckom priemysle.

Do roku 1915 sa firma zameriavala na pracovnú obuv pre mužov a ženy z gumového materiálu a až po tomto roku sa jej špecializácia preorientovala na športovú obuv.

Významný rozvoj spoločnosti prišiel v roku 1917, kedy firma predstavila špeciálne basketbalové tenisky Converse All-Star.

Od tohto momentu sa stala značka súčasťou basketbalovej histórie v USA. Model Converse All-Star sa stal legendou medzi športovcami a neskôr aj medzi bežnou populáciou.

Vstup USA do druhej svetovej vojny pre firmu Converse znamenalo preorientovanie výroby športovej obuvi na vojenskú. Po skončení vojny sa značka stala ikonou amerického lifestylu a vysokoškolského života.

blog banner converse

V 80. rokoch 20. storočia  sa populárnymi stali tenisky All-Stars. Legendárna a ikonická je päťcípa hviezda na spomenutom modely tenisiek od Converse.

Novodobá inovácia znamenala nie len použitie nových kvalitných materiálov, ale aj zopár drobných vizuálnych úprav pri zachovaní old school vzhľadu.

Rok 2009 priniesol pre značku novú modelovú líniu určenú pre skateboarding a lifestyle okolo neho pod názvom CONS.

converse sportby blog

Legendárny model tenisiek Chuck Taylor All-Star s v roku 2015 dočkal inovácií v podobe modelu  Chuck Taylor II.

Tenisky od Convers sú určené nie len milovníkom skateboardingu a adrenalínových športov, ale aj pre milovníkov štýlu a kvality. Legendárne All-Stars by nemali chýbať v žiadnom pánskom, alebo dámskom botníku.