História obľúbenej švajčiarskej značky Mammut, produkujúcej kvalitné vybavenie pre horolezcov, turistov, nadšencov outdooru a prírody, ale aj bežných ľudí hľadajúcich kvalitu a funkčnosť, siaha do roku 1862, kedy ju založil Kaspar Tanner.

Okolo roku 1900 fotka so zakladateľmi Oscarom a Kasparom Tannerom.

Prelomovými sa stávajú päťdesiate roky dvadsiateho storočia, kedy firma pracuje na výrobkoch z nylonu. Na trhu s horolezeckými potrebami sa objavilo revolučné lanom s názvom Mammut – Everest. Informácie o kvalite lana sa šírili rýchlo a tak sa v prvých rokoch stalo lano najpredávanejším artiklom značky.

Výroba sa rozširovala a rodinná firma sa neustále zväčšovala. Do portfólia produktov v sedemdesiatych rokoch dvadsiateho storočia pribudlo oblečenie, konkrétne bunda s Gore Tex membránou. V roku 1981 pribudli spacie vaky. Osemdesiate roky priniesli transformáciu z rodinnej firmy na hráča na svetovom trhu s obratom vyše 229 miliónov € v roku 2014.

Čo ponúka Mammut pre milovníkov outdooru, lyžovania, turistiky, horolezectva a ďalších aktivít?

Kvalitné produkty určené pre vrcholových športovcov, ale aj bežných užívateľov. V produktoch Mammut dominujú najnovšie trendy v technológiách materiálov, funkčné strihy, kreativita a roky skúseností s výrobou a vývojom nie len oblečenia, ale aj doplnkov zameraných aj na tie najmenšie detaily.

Internetový obchod Sportby ponúka množstvo produktov Mammut ako zimné čiapky, vysokohorskú a turistickú obuv, oblečenie, vaky, doplnky rôznych veľkostí a farebných kombinácií. Stačí navštíviť e-shop a vybrať si to pravé pre vás.