História svetoznámej športovej značky Adidas siaha až do roku 1920 a je spájaná s menom Adolf Dassler. Ale pekne od začiatku.

V roku 1920 A. Dassler s pomocou dvoch obuvníkov vyrába prvú tréningovú obuv z ručne spracovanej kože. Výroba športovej obuvi pre viacero druhov športu napreduje, prichádzajú ďalší zamestnanci a firma rastie.

V roku 1925 Dassler vyrába prvú futbalovú obuv s pribitými štupľami. O pár rokov neskôr sa k portfóliu atletickej a futbalovej obuvi pridáva aj tenisová. Významný je aj rok 1937, kedy prichádza k vývoju športovej obuvi v spolupráci s Olympijským výborom v snahe naplniť špecifické požiadavky rôznych športových disciplín.

Zoznam vyrábaných produktov zahrnuje 30 odlišných párov obuvi pre 11 druhov športu, vrátane kolieskových korčúľ. Po skončení druhej svetovej vojny sa do portfólia firmy pridávajú korčule na ľadový hokej.

V rokoch 1948-49 sa rodí názov Adidas a tri prúžky sú oficiálnou obchodnou značkou. Začína sa písať moderná história značky. Firma sa každým rokom rozširuje, vyrába viac a viac obuvi pre ďalšie oblasti športu. Hlavá časť výroby je však smerovaná na futbalovú obuv. V roku 1954 firma vyrába vyše 450.000 párov obuvi pre rôzne športy.

Nové technológie, spracovanie materiálu a výrobné procesy prinášajú firme úspech na svetových trhoch. Začiatkom 60. rokoch 20. storočia firma pridáva do výroby aj športové oblečenie. Postupom času kvalitná obuv a výrobky Adidas prenikajú do športov ako box, lyžovanie, fitness, tenis a dá sa povedať, že je len veľmi málo  športov, kde by ste nenašli nejaký produkt tejto firmy.

V dnešnej dobe má Adidas Group viac ako 25.000 zamestnancov po celom svete, je jedným z lídrov svetového trhu so športovým vybavením a neustále prináša nové technológie, postupy a výrobky, ktoré spríjemňujú športovanie bežným rekreačným športovcom, ale aj špičkovým vrcholovým športovcom súťažiacim na olympijských hrách.

Adidas však nie je len čisto o výrobkoch pre vrcholový šport, ale aj o športovej móde na každodenné nosenie prístupnej komukoľvek. Množstvo štýlových a funkčných, nie len športových, ale aj voľnočasových produktov značky Adidas nájdete na e-shope Sportby.