Štvrtá inovovaná generácia obľúbeného modelu X ULTRA 4 v sebe kombinuje ľahkosť a všestrannosť bežeckých s odolnosťou a stabilitou turistických topánok.

Salomon je dlhodobo vnímaná ako značka, ktorá vyvíja produkty, ktoré môžu byť využité všetkými outdoorovými nadšencami pre skutočne široké spektrum ich rozličných vonkajších aktivít. A to vždy a za každých okolností bez kompromisov s maximálnou dávkou komfortu aj bezpečnosti. Nezáleží či je vaše ihrisko v horách, či v blízkosti vášho domova, v náročných podmienkach veľhôr, či v mestskom parku.

Salomon X Ultra 4 GTX M

Nový model X Ultra 4 GTX. “Hybridný” Turistický model s technológiami a prenesenými vlastnosťami trailrunnigových topánok. Tento model a celý jeho nový koncept je výsledkom dlhodobých a veľmi podrobných biomechanických štúdií, ktorých hlavným cieľom bolo zabezpečiť, čo najvyššiu mieru stability a znížiť mieru rizika zranenia na minimum.

Výsledky výskumov totiž dokazujú, že až 80% všetkých zranení, ktoré sú spôsobené počas turistických aktivít sú zranenia, predovšetkým vyvrtnutie členka. Preto sa Salomon zameral práve na túto problematiku a inovoval s ohľadom na toto dizajn svojho nového modelu X ULTRA 4 a zvýšil tak výrazne ochranu a mieru bezpečnosti pri pohybe v náročnom teréne.

Salomon X Ultra 4 MID GTX W

Nové X ULTRA 4 GTX® sú ľahké a obratné rovnako ako trailrunningové topánky, pritom sa všetkou stabilitou, priľnavosťou a odolnosťou voči vlhkosti, teda s všetkými vlastnosťami, ktoré potrebujete a očakávate od turistických topánok. Obratnosť v teréne povyšuje na novú úroveň chassis ADV-C, ktorá podporuje stabilitu s dôrazom na oblasť členku, bez toho, aby, ale nejako obmedzovala pohyb a mobilitu. Podošva z Contagrip® MA zaistí skvelú priľnavosť aj na mokrom teréne, najmä v zostupoch. Zosilnená špička ochráni vaše prsty pred nepríjemným nakopnutím.

Dámsky model je dizajnovaný s ohľadom na odlišnú fyziológu ich chodidla a nižšiu hmotnosť a poskytuje aj vyššie pohodlie vďaka mäkším materiálom na jazyku a miestach okolo členkov. Môžete si zvoliť medzi nízkou a strednou – členkovou variantou a medzi prevedením bez a alebo s GORE-TEX ® membránou.

Objav kolekciu Salomon X Ultra 4 na Sportby.sk