…dnes to bude multisportový čávo Peter Kaczor a.k.a suhajko_z_liptova

Ahoj Peťo, s akou myšlienkou si dnes začal deň?

Pozdravujem všetkých čitateľov, vzhľadom na aktuálnu cyklistickú sezónu, ktorá v týchto dňoch beží na plné obrátky a ja som profesne priamo spätý s týmto športom, určite by to bolo niečo okolo bicykla. V najbližších dňoch vyrážam na cyklookruh okolo Tatier a keďže som trailový jazdec, od rána do večera riešim hlavne technickú prípravu bicykla a to napríklad aké tlaky dať do kolies, aké do tlmičov a iné úsmevné dilemy.

K akému športu máš najbližšie?

Je pre mňa veľmi ťažké vybrať jeden konkrétny šport, pre pocit z prítomnosti milujem snowboarding a trailbiking. Keď sa vo mne prebudí rojko a dobrodruh bežím rýchlo na turistiku do Západných alebo Vysokých Tatier. Občas mám chuť len tak sa započúvať do zvukov prírody a tak vytiahnem paddleboard. Multišport je pre mňa jediná možnosť, stereotyp nezvládam. 😀

Čo pre teba znamená šport, pohyb?

Šport je moja životná nutnosť. Prídu chvíle keď si klamem, že najbližší voľný deň budem ležať na gauči, ale už tej sekunde ako si to myslím alebo to nedajbože vyslovím viem, že sa to nestane. Zvyk sa mi stal železnou košeľou, no pravdupovediac nemám potrebu ju vyzliekať.

Ako dokážeš všetky tie aktivity časovo zvládať?

Vlastne to nezvládam 😂 , prial by som si dlhšie dni alebo dlhší život v tomto veku, aby som naplnil svoje športové ambície. Myslím, že je dôležité vedieť definovať aktivity, ktoré nás nerobia šťastnými a vyhýbať sa im. Potom sa vždy nájde nejaká tá hodinka, keď si môžem užiť napríklad  jazdu v parku. Samozrejme aj dobrým plánovaním sa dá ušetriť veľa času.

Čo regenerácia?

Som zástancom aktívnej regenerácie. Ako sa vraví po krčmách …klin sa klinom vybíja, akurát ja to aplikujem v pohybe 🙂

Úrazy? …boli nejaké?

Tento rok ma potrápili trochu viac, najviac ma mrzeli zlomené rebrá, lebo ma na mesiac vyradili z môjho bežného života. Poklopem si, našťastie je teraz všetko v poriadku.

A, čo budúcnosť, chceš sa naďalej športom len baviť, alebo pokukuješ po nejakých podujatiach?

Aby som mohol plnohodnotne odpovedať na túto otázku, vrátim sa pár rokov v čase. Ako chlapec som okrem reprezentácie školy v rôznych tímových športoch ako volejbal a basketbal závodil aj za turistický oddiel, v disciplíne zvanej turistická zdatnosť, čo bol orientačný beh v teréne doplnený o atletické prvky napríklad hody, skoky, šplhanie. Aj keď sa mi mimoriadne darilo, po finále majstrovstiev Slovenska som si uvedomil, že ma nebaví porovnávať sa a radšej sa hýbem len pre seba. Pre mňa má najväčšiu hodnotu, keď môžem radosť z pohybu zdieľať s priateľmi, nie súťažiť proti nim. Sú dni keď sa vo mne prebúdza súťaživosť, ale vždy odolám. Stačí mi byť lepší ako moje včerajšie Ja.

Máš nejaké spirit animal alebo niekoho, ku komu vzhliadaš, od koho čerpáš inšpiráciu?

Možno to bude znieť divne, ale sem tam keď idem autom a v rádiu začne hrať skupina Def Leppard, hneď ma to nakopne. Nie len pre samotnú hudbu, ale keď počujem ako jednoruký bubeník mydlí do tých bubnov, tak si vždy uvedomím, že keď niekto dokáže toto, ja s dvomi zdravými rukami musím zvládnuť všetko na svete. Platí to? 😀

Mohol by si sa charakterizovať v hashtagu? 

Asi by to mohlo byť #nevergiveup . Páči sa mi myšlienka nikdy sa nevzdať.

Ďakujeme Peťo za tvoj čas a držíme ti palce do budúcna nech všetko vychádza tak, ako to máš vysnívané. My sa necháme tebou ďalej inšpirovať z tvojho instagramu a na oplátku ti budeme kryť chrbát. Odkaz pre fanynky, Peťo sa síce čoskoro žení, ale pre dobrú radu si môžete k nemu zájsť na cyklo špeciálku JOYRIDE v Liptovskom Mikuláši, ktorej aktuálne šéfuje.

Nech sa darí!