Značka Lib Tech patrí do rodiny značiek spadajúcich pod Mervin Mfg. Spolu so snowboardovými značkami GNU, Roxy a značkou Bent Metal produkujúcou kvalitné viazanie tvoria portfólio amerického zoskupenia Mervin.

libtech - Sportby.sk

Začiatky histórie siahajú do roku 1977 kedy Mike Olson postavil svoj prvý snowboard. Profesionálnej výrobe snowboardov sa začal Mike venovať od roku 1984. Neskôr sa k Mikemu pridáva Peter Saari. Snowboardy Lib Tech patria k tým najlepším na svete a to nie len pre revolučné technológie použité v snowboardoch, ale aj pre ekologickú výrobu.

Aké inovatívne technológie priniesol Lib Tech svetovému snowboardingu?

Magne-Traction: špeciálne „zvlnené“ hrany na snowboarde so siedmimi bodmi kontaktu na lepší carving, udržanie hrany a bezpečný prechod aj toho najtvrdšieho terénu. Týchto sedem bodov kontaktu zvlnenej hrany zabezpečuje lepšie držanie hrany na tvrdom, alebo zľadovatenom povrchu ako bežné hrany.

Rozloženie bodov kontaktu závisí od dĺžky snowboardu a jeho hrán. Tri najväčšie „zuby“ zvlnenej hrany sú medzi vašimi nohami, aby zabezpečovali hranenie v strede snowboardu. Ostatné „zuby“ hrany sú v prednej a zadnej časti hrán snowboardu.

libtech - Sportby.sk

Od zavedenia a patentovania Magne-Traction hrán spôsobili revolúciu v snowboardovom priemysle, dôkazom je viac ako 20 prestížnych ocenení.

Banana technológia: Snowboard už nemá len cambrové prehnutie (body kontaktu snowboardu sú v prednej a zadnej časti), ale aj banánové, kde je bod kontaktu snowboardu s povrchom v strednej časti.

V roku 2008, kedy prvý krát firma Lib Tech prišla na trh s touto technológiou, dosiahol nárast predaja obdivuhodných 81%. Technológia od svojho vzniku získala samozrejme veľké množstvo ocenení.

Zavedenie banánovej technológie bolo ďalším veľkým obratom v snowboardovom priemysle.

Dosky vybavené technológiou Banana sú vhodné ako pre začiatočníkov, tak aj pre skúsených jazdcov hľadajúcich zábavu a potešenie na svahu. Široké portfólio dosiek značky Lib Tech zaručí ten správny výber pre vaše jazdecké schopnosti a to, čo milujete.

Fabrika, kde sa snowboardy Lib Tech, GNU a Roxy vyrábajú je celosvetovo známa za svoj dlhodobý záväzok k udržateľnosti životného prostredia. Vo výrobe sa nahradil toxický ABS plast za recyklovateľný polyetylén, zaviedlo sa používanie bambusu, vylúčili sa toxické a nebezpečné látky pri výrobe, dbá sa na recyklovateľnosť materiálov a využívanie odpadu z výroby snowboardov na ďalšie spracovanie.

Sportby.sk ponúka množstvo modelov snowboardov značky Lib Tech a ak pre vás snowboard nie je len doska, ale oveľa viac, siahnite po produkte od Mervin Mfg.